divendres, 17 d’abril del 2009

Serra Gelada nord. El far de l´Albir

Aquestes petites però necessàries vacances, no ho han sigut tant. I és que arran de la convocatòria d´eleccions a la Junta Directiva de la Unió Musical de Benidorm, no he parat...Reunions, xarrades, lectures, pensaments i fets que no em fan ser massa optimista de cara al resultat final. Ja en parlarem, si escau. Tampoc m´he lliurat de tocar en alguna cercavila, d´estudiar Dret Mercantil II i d´assajar amb Gatxull per a un nou intent frustrat de gravar un cd en condicions. Tot i això, he pogut gaudir com a mi m´agrada d´una petita dosi de paratges naturals.

Fa uns mesos vaig parlar d´aquella visita feta a la cara sud de l´emblemàtica Serra Gelada, la que quasi fita amb els gratacels benidormers. Fou molt agradable. El divendres passat, em vaig atracar a l´altra banda de la serralada que comença en la Platja de l´Albir (L´Alfàs del Pi) amb uns penyasegats que acollonen. El passeig des de les urbanitzacions fins l´antic far resulta fàcil, tranquil i recomfortant. Cal dir que estava ple de guiris sorpresos per una costa tant accidentada. Jo també vaig aprofitar per fer unes quantes fotos a les nombroses imatges boniques que no podia arribar a abastar. Tristament, vaig poder observar l ´urbanisme massiu en aquells indrets propers i encara bonics de Bèrnia o el Mascarat.

Vaig haver de tornar-me´n prompte, perquè va moure la marinada freda i el cel es va ennuvolar, com a preludi de la pluja i consegüent neu en les altes carenes aitàniques.

La pròxima ruta consistirà en travessar els 7 o 8 kilòmetres des del Racó de l´Oix fins l´Albir. La vaig fer fa cinc anys i és preciosa. Com sempre, convide a tot aquell que es vullga sumar a vindre amb mi. M´agrada més fer-la en companyia.

Salut!
















4 comentaris:

Anònim ha dit...

YE, STA MAÑANA HA SIDO PERFECTA XA COGER CARACOLES, AQUÍ HA CAÍDO 1DILUVIO UNIVERSAL, JEJE... SPERO Q A LA PRÓXIMA PODAMS QUEDAR... SALU2!
P.S. ¡MENUDA CAZUELA D GAZPAXOS HA PREPARAD MI ABUELA! JEJE

Pere Jones ha dit...

Ei Agus com vas?? Jo aqui fent com de costum una llegida al teu blog. Ja que veig que estàs interessat amb la Serra Gelada, després dels dos reportatges fotgràfics que has fet, deixam aconsellar-te jeje. A la part nord, hi ha dues rutes per fer. Una és la més coneguda, la que tu esmentes aqui, la del Far. Que com dius es una ruta fàcil i més després del condicionament que ha tingut recentment, valles, paviment. Hi ha una altra, no tan fàcil, amb forts desnivells i sendes més estretes que puja a l'Alt del Governador (a Altea popularment de li anomena "l'Anteneta") famós perquè és on es troba el repetidor de TV que ens abasteix a tot la Marina Baixa (i el que ens permet seguir veient TV3 malgrat el tancament de la Carrasqueta) És una pujada curta en distància però dura quant a desnivell. Això sí les vistes, de la comarca per un lloc, i dels penya-segats i la mar per un altre, valen prou la pena. Si encara no has pujat mai, t'aconselle que un dia ho faces. De pas passat pel meu blog quan vulguis, on aviat parlaré d'una ascensió que vàrem realitzar aquest Pasques a un dels altres cims emblemàtics de la Marina, el Ponoig

Saluts i que vaja tot be Agus
Pere

amparo ha dit...

Vaja, i quines vistes més impressionants!!!Pareix mentida que es tracte de Benidorm.

Afortunadament encara queden a la nostra comarca paratges verges com el que ens mostres.

Laura Ruiz ha dit...

jejeje que reportatge més bonic. Personalment opine que una de les imatges més boniques de la comarca és quan estàs al port nautic d'Altea, o per el passeig que poorta l'albir i si mires cap enrere veus Altea, tan senzilla com encantadora, i si mires cap avant et troves amb la serra gelada, i la mar (normalment tan tranquila que sembla més un llac) a la faldeta de la muntanya.

Ai, Marineta Baixa, que rebonica eres ^^