dijous, 7 de maig del 2009

Dedicatòria...

...Un llibre especial, per a una amiga especial...

Des que vam proposar la iniciativa de regalar-nos un llibre per Sant Jordi, m´he calfat un poc el cap pensant quin podia ser el meu regal. Volia quedar bé amb tu. Per això he triat "Sense la Terra Promesa" del mestre Enric Valor. No sé si t´agradarà o et disgustarà, però almenys sé segur, que no et quedaràs indiferent. Reconec que és una lectura a voltes pesada, molt descripvitva, però que personalment em resulta gratificant.

Per a mi significa, el retrobament amb un context proper a mi, amb les arrels, amb una cultura que nosaltres sols hem pogut gaudir a cau d´orella dels nostres avantpassats, amb l´ afiançament d´ una consciència nacional poc convencional, fins i tot a casa nostra, d´una estima per la llengua que empre sovint, per la cultura i pels nostres paratges propers. Fins i tot, em va resultar emocionant recordar alguns paral.lelismes amb el meu iaio, que va faltar fa 12 anys.

Aquest llibre enceta la Trilogia de Cassana, completada per "Temps de batuda" i "Enllà de l´Horitzó". Cassana és el nom fictici del que coneixem com Castalla, poble veí del meu i d´on prové una branca de la meua família. Al mestre Valor li passava el que a mí; estimava el seu poble des de la llunyania.

Et recomane un diccionari al costat, ja que , sovint empra un llenguatge poc conreat en prosa, i quasi gens en la parla actual, perquè en bona mesura s´ha perdut.

Supose que fins que no finalitzes el selectiu no el podràs llegir. Segur que ho superes amb èxit. Quan acabes, comença amb calma i paciència. Sols et demane una cosa. Cada volta que vages a obrir el llibre i llegir-lo, recorda-te´n. Recorda-te´n de que Agostí, encara que invisible en eixe moment, sempre estarà al teu costat recolzant-te com mereixes.

Una forta abraçada.

Agustí

5 comentaris:

alfons ha dit...

Agostinet vull donarte les gracies per la teua especial acollida de arcofest i tambe dirte que estic molt orgullos de vorer qu´el xiquet vergonyoset est un home de profit i amant de tot el que representa la nostra cultura i tradicio com a pais ocupat pero alguns procurem que mai siga derrotat.
desde Cassana felicitats per ser com eres.
recorts als teus pares.
p.d. agosti de major magradaria ser com tu, una forta abraÇada
salt i festa

Agostí Tiralí ha dit...

Xè Alfons! Gràcies. Un detall... De major? Si tu ja estàs granaet home!XD. Però amb molta corda per davant, això sí.

Per cert, la pàgina d´arcofest està molt xula, i el vídeo de la intercomarcal també.Com dieu, S´ha de tindre collons per a montar una empresa ara per ara.

Este cap de setmana vaig a tocar a Petrer i Biar. A vore si ens veiem per allà dalt!

Salut Alfons

SKALINGRAD ha dit...

Si estudies a València, potser t'interesse. Som un grup d'ska i brass punk, i estem buscant trompeta i teclats. Assatgem dimarts i dijous a Massanassa.

http://myspace.com/skalingrad

Anònim ha dit...

VA, VA, VA... NO SEAS CANSINO Y DEVUELVE YA EL LIBRO DE ROGER DE FLOR!!! JEJE

Laia ha dit...

Moltes gràcies. Saps que a mi també em va fer molta il·lusió des del principi, i encara més quan el vaig tindre a les mans. Ara no tinc temps, com bé dius, però promet que només acabar amb tota esta història anomenada selectivitat el començaré amb molta gana. No sé si la meua elecció és la més acertada, però a mi em va captivar. Espere que t'agrade molt a tu també.
Gràcies:)