dilluns, 18 d’abril del 2011

Gràcies Mònica


La veritat, tots els dies pense en palesar pensaments, esdeveniments, sensacions o simples anècdotes a aquest bloc. Mentre vaig amb el cotxe, mentre toque la trompeta o mentre dorm. La gossera i la inactivitat fan que l´efecte d´eixes idees minven i es diluïsquen sinó s´escriuen el mateix dia o fins i tot en el mateix moment. I consegüentment, acaben perdent frescor, originalitat i esdevenen quasi extemporànies.

Hui és un d´eixos dies que m´he proposat compartir l´experiència. Perquè escoltar parlar a Mònica Oltra, la diputada de Compromís, paga la pena i esperona a qualsevol. Perquè és la política més brillant i alhora senzilla que he escoltat en els darrers anys. Aquest matí, he vist al facebook que feia una xerrada a Pedreguer i no m´ho he pensat. Fent una ullada ràpida i superficial, Pedreguer és un poble valencià per la imatge, per la gent i per la llengua. El BLOC d´allà ha organitzat una conferència en la qual Mònica ha fet un repàs de la política valenciana.

Fent un exercici generós de sinceritat, últimament he patit una desmotivació gran quant a la política activa. Paradoxalment, no té res a vore amb la desacreditació que ha patit la política darrerament. No em crec l´argument pseudointel·lectual i passiu de que tots els polítics són iguals. El bipartidisme i la percepció social que genera és reduccionista per naturalesa. A tots ells els recomane que vegen les desenes de vídeos que Mònica té penjats al youtube. La causa de desmotivació prové d´una gran inseguretat constant en allò que crec pensar, d´un clima familiar poc procliu i d´una certa pressió i por a les grans responsabilitats assumides només aterrar al món polític ara fa dos anys. És probable que tot siga fruït d´una autoestima oscil·lant, ho sé.

Així i tot, he de dir que jo també he assumit un compromís de bon gust figurant en el sisé lloc de la llista del Bloc - Compromís per Benidorm que aspira a trencar el bipartidisme mitjançant polítiques valencianistes, de progrés, verdes i de regeneració democràtica a la meua ciutat. He assumit el compromís per la greu situació d´emergència institucional, nacional, econòmica, social, i de valors que patim al nostre País Valencià. I he decidit participar sobretot per aquest projecte engrescador i proper que representen persones com Mònica. Ella, Enric Morera, Josep Maria Pañella i Mireia Mollà han format un grup caracteritzat pel treball, per una oposició ferma, constructiva farcida de propostes, que presenta a Compromís com una clara opció amb vocació de govern.

Mònica deia que anava a llençar un missatge d´amor per les coses petites que fan feliç l´existència de les persones. Per la felicitat de tots els dies representada en coses tan quotidianes com el bon funcionament de la democràcia, la sanitat, l´educació o els serveis públics. Mònica té una oratòria clara, fluïda i brillant, no exempta d´humor i sarcasme. Un valencià preciós que embelesa. Mònica representa la dignitat valenciana front a un mal govern que olora a corruptela i que actua amb tics antidemocràtics, antisocials i antivalencians. A Mònica li delata la seua sinceritat, perquè és valenta, diu de cor i es creu les coses que pensa. Crea una sinèrgia i complicitat amb el públic que et fa eixir encantat, il·lusionat, renovat i carregat de ganes.

Gràcies a Mònica, gràcies a Compromís, un altre País Valencià és possible i altament recomanable.









1 comentari:

Àngels ha dit...

Mira que es valenta esta dona!