dijous, 26 d’abril del 2007

Festes d´Onil

Com ja molts sabreu, la última setmana d´Abril són les festes del meu poble: Onil. Malgrat que oficialment s´han començat ja fa uns dies i ja hem tingut actes com les fogueres, la processó de la Marededéu de la Salut, o algunes retretes, començarem fort demà dia 27 per la nit amb la nit de l´olleta. Dir-vos que aquest és un any especial ja que mon pare i la seua esquadra (Gadaffis) fan enguany la capitania de la Comparsa Moros Artistes (músics). També m´alegra moltíssim que el dia de "l´entrà" puge la Unió Musical de Benidorm a tocar a aquesta capitania "Per als Gadaffis d´Onil" de Rovira. Així per al vostre interés vos deixe un petit resum per si algú es vol arrimar...

Dia 27 per la nit, després de sopar, es fa una desfilada de disfresses i després festa

Dia 28 a mig dia hi ha una moguda de bandes de música i per la vesprà "l´entrà de moros i cristians".

Dia 29: pel matí diana, missa de les filaes, guerrilla. Per la vesprà guerrilla, ambaixada i per la nit l´entraeta còmica (açò no és oficial)

Dia 30: diana, missa de les filaes, crec que guerrilla, volta dels capitans. Per la vesprada una altra entrada.

Dia 1 de maig: diana, missa filaes, guerrilla. Per la vesprà altra volta guerrilla, ambaixada i la processó de la despedida de la patrona que torna a l´ermita.

Tots estos dies menys el dia 1 per la nit podreu trobar festa sobretot al local dels Moros Artistes, però també als pubs i bars d´Onil, crec que algunes comparses i també en els nombrosos xiringuitos de les esquadres. Així que si no vos ho he dit ja: esteu convidats!

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola Agostí, al final t'he trobat... Te deixe enllaçat el meu blog per a que ens llija mutuament.

Una abraçada i a esperar les festes de l'any proper!

Anònim ha dit...

A veces la vida es triste, necesitas a alguien al lado y no lo tienes, necesitas tener algo y no lo tienes, pero, a pesar de ello, al final llega el séptimo de caballería, y te das cuenta de ello porque escuchas su trompeta sonar: tirooriii tiroriii, come on boys, come on!!, pum pum pum pum, tunchi tunchi tunchi tunchi, tu, menos empollar y més follar kbró.

Anònim ha dit...

Hola Agus!!
Qué paxa tio! A ver si el año que viene en las próximas fiestas ligamos en serio!!!
Ya me contarás quién crees que soy... ya me conoces. La última vez que estuvimos juntos fue en la marxa colivenca excursionista.
Xao y abrazo