divendres, 25 d’abril del 2008

Que sigues molt feliç al teu aniversi...

“Que sigues molt feliç al teu aniversari, que faces molts més anys, que en faces més de 100”...Una mítica cançoneta que recorde gratament de l´A Babalà i que va constituir a la meua infància un intent, fins i tot desesperat, de normalitzar la meua llengua en àmbits tan concrets i feliços com la cridòria enfervorida i desafinada de la xicalla, que es produïa en qualsevol festa d´aniversari. I bé, hui ni és un xiquet ni sóc jo l´afortunat de complir anys. M´agradaria celebrar l´any de vida d´aquest humil però alhora gratificador Blog. Cert és que no he pogut fer la felicitació abans, i que ell em perdone, perquè a qui no li agrada que el feliciten el dia exacte en que suma un any més? M´he retrassat més d´una setmana per les festes alcoianes i colivenques (que m´han tingut totalment capficat i emocionat, i de les quals pense parlar) però sí tenia la intenció de recordar aquell 18 d´abril del 2007, en què influenciat per la creixent moda en general i de certes amistats, de crear-se una bitàcora personal, vaig decidir a arriscar-me a aquesta aventura de fer-se sentir (o llegir) i d´expressar en lletra totes aquelles inquietuds, idees, satisfaccions, decepcions i desitjos que ens comporta el dia a dia.

Reconec que mantenir un blog actiu és si més no, ben difícil. Hem comentat moltes voltes que la conjunció de manca de temps i gossera és la causa principal de perllongats períodes d´inactivitat. Altres voltes no tens tema del qual parlar, i si el tens no t´agrada com ha quedat i l´esborres. Fins i tot he arribat a pensar la retirada. Però l´alegria de vore com augmenta el comptador de visites, l´aparició d´un nou comentari, les paraules afalagadores dels amics, algunes sorpreses i recents amistats conegudes en la blogosfera fan que la ponderació dels pros i els contres es decante cap als pros. I que continue així! A alguns no els agradarà, però jo ho faig amb tota l´estima del món, amb l´esperança de que quan algú em diga que li ha agradat em faça sentir per uns segons ben feliç. Perquè esta que presente és la meua personalitat, no hi ha una altra amagada.

Vos haig de dir que quan vaig iniciar “el Racó d´Agostinet”volia orientar-lo cap al terreny polític. Prompte em vaig donar compte que ni tinc el suficient coneixement per fer-ho i que altres amics i companys que ho fan satisfactòriament per mí. I així, l´he direccionat cap als àmbits on em sent més còmode com les tradicions i costums que m´envolten, així com vivències, viatges música i fins i tot el complicat i subjectiu tema de l´amor. Tanmateix, he intentat rela cionar i mantenir el valor valencianista en tots els temes, com si es tractara d´una cortina de fons que donara color a cada escrit. Valencianisme real i normalitzat dins de l´anormalitat que suposa tenir una consciència nacional diferent a la quasi totalitat de la societat valenciana amb la qual hem de començar a comptar i a escoltar, llevar-nos tots eixos escuts i barreres que ens impedixen mirar més enllà i que encara a alguns els evoca l´abstracte Poble Valencià. Valencianisme que s´ha vist “guardonat” amb la inclusió d´aquest espai dins del privilegiat i enriquidor espai de Blogs Valencianistes. Un altre dels honors que m´anima a seguir.

M´han llegit i escrit moltes persones, als quals els agraix que hagen pogut suportar textos realment extensos i farragosos perdent una mica del seu temps. Amics íntims, coneguts, escriptors, músics, fins i tot personatges importants. Quin goig! He estat pensant que faré una llista de la gent que m´ha comentat, seguint un poc el model que l´amic colivenc Pasqui va fer a l´aniversari del seu blog, i els tres primers que més comentaris tinguen rebran un simbòlic però agraït premi “Agostí Tiralí” que encara m´he de pensar.

Gràcies a tots

Recordar també una efemèride. Hui, 25 d´abril, fa 301 anys de la desfeta d´Almansa amb les conseqüències nefastes que va patir posteriorment el nostre País Valencià. Ho vaig recordar fa un any ací. A tots aquells valencianistes animar-vos no sols a seguir mantenit viva la flama, sinó a fer que any rere any augmente.

Salut!

15 comentaris:

Anònim ha dit...

Felicitats agus, i no pares d'escriure! Llegir el teu blog sempre és gradable! Enhorabona per la teua tasca ;)

Anònim ha dit...

xee Agus, no penses en retirada del blog homèè, q si nos q faré jo quan maburrisca, ehh?? ¬¬. Escrius molt be (xe no teu cregues masa ehh jajja), inga agus a escriure sa dit, ahh!! i tb estudia trompeta ehh q si nos voras ximo... jaj?
Inga ya ens veem dw

L.J.cOlOmA

Albert Miret Ballester ha dit...

Felicitats blog però mès felicitats encara al seu creador i artífex. Ès un dels blogs on sol passar-me prou habitualment tot i que darrerament menys del que voldria.
Això ès el que tè commemorar el dia de hui, jornada de dol nacional però evocant a l'esperança de que este poble poc a poc recobre la memória.

Sole ha dit...

felicitats!!

Anònim ha dit...

Feliç blog-aniversari. Seguix escrivint, que ho fas realment bé.

Nomdedéu ha dit...

Felicitats. Els blocs serveixen per a moltes coses, entre d'altres per coneixer-nos. No Agostí? Per ami va ser una sorpresa primer i una alegria despre´s, que a Alcoi, la nit dels músics (clar!) m'aturers pel carrer i em digueres: "tu eres Nomdedéu".
Val, era més senzill que em reconegueres tu a mi que jo a tu. Tu t'amagues darrere de la trompeta a la foto.
En qualsevol cas, no deixe d'escriure. Tots aprenem de tots.

A. Vidal ha dit...

Ens veiem a Alacant...

Anònim ha dit...

"M´han llegit i escrit moltes persones, als quals els agraix que hagen pogut suportar textos realment extensos i farragosos perdent una mica del seu temps"
Es tot un plaer llegir aquest blog... i jo no veig la pèrdua de temps, sinò una inversió d'aquest.


Gràcies per escriure i feliç aniversari.Salutacions.

Marieta ha dit...

Felicitats xicon!
Ens veem!

Anònim ha dit...

Moltes felicitats!!!! Vaja, un any et fa recapacitar, veritat? Però bé, espere que no deixes d'escriure, saps que ens emociones cada vegada que actualitzes. És un plaer llegir tot el que escrius, res es fa pesat. Tot açò ja ho saps, perquè t'ho diem tots. I ara, encara que siga amb una setmana de retràs, tanca els ulls i demana un desig per a l'any vinent, que de segur se't complirà, perquè t'ho mereixes.

Molts petons!!!!

Anònim ha dit...

Hola Agostí.

No sé si te'n recordaràs de mi, sóc l'Alberto, amic del Pasqui de Madrid. Ens vam conèixer fa uns mesos a Onil, mentre ens preníem (jo al menys) un gelat. Aprofitant que és l'aniversari del teu bloc aprofito per a perlicitar-te i dir-te que et llegeixo regularment, encara que fins avui no havia signat aquí. No per fer-te la gara-gara (o la pilota, com més t'agradi), però escrius molt bé i les temàtiques que exposes al teu bloc em semblen molt interessants. Per a mi, madrileny interessat en conèixer tot el que té que veure amb la cultura dels països catalans i ara especialment per la valenciana (ja que tinc amics colivencs), em ve de luxe blocs com el teu, on n'expliques moltes coses prou interessants. Res més, a veure si un dia dels que vagi a Onil ens podem veure i xerrar un mica. Endavant amb el bloc!

Apa, siau!

Anònim ha dit...

Felicitats pel aniversari del teu, molt interesant(tot hi ha que dir-ho), blog. Hui hi he entrat per primera vagada i m'agradat molt. soc de Benidor, conegut dels Skatimats, i Jordi m'ha donat la direcció dient-me que escrius molt bé, no m'ha enganyat.
Felicitats de nou!

Anònim ha dit...

Xe Mestre de la Música Occidental!! Com estem??

Abans que res felicitar-te per aquest blog tan honorable, digne de llegir (encara no he tingut temps per a tot, però pinta bé...)

Qui anava a dir-me a mi que acabaria escrivint un comentari per al blog del Ti Agostinet? Tant reticent que he sigut jo per als blogs!

Segurament serà degut a la transformació de l'Equip Xupiliset en Gavinet de Crisi. Fa una setmana ni et coneixia, no havia parlat amb tu fins el moment i amb la teua incorporació tot va ser una revolució.

[Off topic: Aquesta manifestació es podria interpretar com un missatge subliminal per a que escrigues les reflexions d'un viatge tan intens]

Visca Galícia Joiosa!!

Catalinos al poder!!

PD: Pendent de confirmar el II Conclave Internacional del Gavinet de Crisi allà cap al mes d'agost.

Signat: timbalero_88@hotmail.com

Anònim ha dit...

Your blog keeps getting better and better! Your older articles are not as good as newer ones you have a lot more creativity and originality now keep it up!

Anònim ha dit...

[url=http://www.ganar-dinero-ya.com][img]http://www.ganar-dinero-ya.com/ganardinero.jpg[/img][/url]
[b]Una gran guia de ganar dinero[/b]
Nosotros hemos hallado la mejor guia en internet de como ganar dinero desde casa. Como nos ha sido de utilidad a nosotros, tambien les puede ser de utilidad a ustedes. No son unicamente metodos de ganar dinero con su pagina web, hay todo tipo de formas para ganar dinero en internet...
[b][url=http://www.ganar-dinero-ya.com][img]http://www.ganar-dinero-ya.com/dinero.jpg[/img][/url]Te recomendamos entrar a [url=http://www.ganar-dinero-ya.com/]Ganar dinero desde casa[/url][url=http://www.ganar-dinero-ya.com][img]http://www.ganar-dinero-ya.com/dinero.jpg[/img][/url][/b]