divendres, 25 de maig del 2007

Canvi?

Com tots sabeu, hui és l´últim dia de la campanya electoral. Dia en què els candidats s´arreen l´sprint final per a tractar d´aconseguir els últims vots. Així el dia 27 de maig estem cridats tots els valencians i valencianes a votar. Votar...malgrat que alguns polítics fan de nosaltres el que volen, és en aquestos importants dies on nosaltres tenim la paraula per a dir el que pensem. Un dret importantíssim que si no recordem malament, no fa molts anys encara no estava garantit. En conclusió un dret que hauríem d´exercir tots i totes.

No puc evitar dir-vos que estic nerviós. Com indiquen les enquestes, el diumenge viurem uns comicis molt emocionants i intensos en què sens dubte no hi ha res de decidit. Com dia ahir Pere Mayor, el diumenge hi haurà partit de futbol sense saber de bestreta qui guanyarà.

És evident el desgast del PP en els darrers 4 anys. A eixe continu clima de crispació i de por (ooh que vienen los rojos separatistas catalinos!!!) que tant els agrada crear, s´afegeixen moltes més coses que resumiré.

Així podem trobar-nos com que en l´àmbit educatiu milers de xiquets estudien en barracons, que se li fan ullets a l´ensenyament privat, que els àmbits universitaris no són escoltats a l´hora de fer polítiques educatives. També podem parlar de la nostra llengua, la qual a excepció de certs actes de cara a la galeria està sent arraconada a una segona categoria. Així la situació social del valencià, és que malgrat que s´ensenye en les escoles, a la vida quotidiana no s´ha normalitzat ni de bon tros i que cada dia la parla menys gent. És també una vergonya que molta gent no puga accedir a una educació en la seua llengua i que en moltes ocasions siga mirada en mala cara per expressar-se amb ella tant a la vida diària (el hábleme en cristiano) com en àmbits considerats administratius. País aquest, en el que els músics i escriptors valents que utilitzen la nostra llengua, són condemnats a l´oblit. Quant a la sanitat ja és escandalós: tendència a la privatització d´un dret essencial i inherent a la persona, llistes d´espera cada vegada més grans, el més baix nombre de llits de l´Estat espanyol, etc. En definitiva, moltes obres faraòniques i molt poca incidència en els problemes reals de la gent.

S´acusa d´un futur tripartit (totalment legítim) quan el propi PP està fracturat per faccions que no es poden ni vore: campistes i zaplanistes. Un partit esguitat per enormes casos de corrupció, on càrrecs que es tornen a presentar a les eleccions (Fabra o Alperi) estan imputats per la justícia. Partit que permet l´especulació urbanística d´uns pocs, la depredació i destrucció del nostre territori, eixos PAI´S vergonyosos. Partit que augmenta els censos electorals a molts pobles de castelló. Partit que pacta amb el Psoe una reforma molt tímida de l´Estatut, en la qual s´hauria d´haver aprofundit molt més (a més de la seua aprovació sense referèndum). Partit que manté la antidemocràtica barrera del 5% per a entrar a les Corts.

Xe tu, i que me´n dieu de CAMPSNAL NOU - NODO? Una televisió al servei del govern popular i personal de Camps, en que la manipulació informativa ja comença a ser preocupant. i l´atac a la llibertat d´expressió volent censurar la Tv3 tancant les seues emissions? No creuen en la pluralitat informativa i si en una televisió pública que actua com el seu millor mitjà propagandístic.

Molta gent té dipositades moltes esperances en un canvi a la Generalitat aquest diumenge. Associacions, moviments culturals clamen al cel per a que el PP passe a l´oposició. I Compromís pel País Valencià (Eu,Bloc, Verds i altres) és una eina fonamental per a que es produïsca. No vaig a enganyar-vos dient-vos que en un principi no era molt partidari del pacte ni de la candidata Glòria Marcos. Entenc que malgrat tindre punts en comú també hi ha d´altres molt diferents. No obstant, la barrera antidemocràtica ja esmentada i les necessitats de fer fora al PP anteposant la il.lusió del canvi als interessos partidistes, han arribat al si d´aquestos partits que saben que junts augmenten la possibilitat de dir Adéu PP.

De totes formes, voteu, voteu amb seny. No vaig a dir-vos a qui heu de votar perquè és una decissió personal, així que cadascú que valore i que decidisca.

Salut i País