dimecres, 16 de maig del 2007

Xe collons...Andreu Palop el "superheroi"


Moltes vegades, sentim la típica (i ignorant) pregunta de per què ens agrada el futbol... Segurament tots els arguments que podem donar no li farien ni ombra al fet que s´ha produït esta nit, que justifica eixa fastigosa pregunta. No fa falta que conteste...sols pregue a aquells que ens ho questionen que vegen este partit.

Dues aficions agermanades, intensitat en el partit des del primer minut, alternatives en el joc, gols bònics i èpics com el del Espanyol en l´últim sospir quan feia 50 minuts que jugava amb un home menys, dos grans èquips, Sevilla i Espanyol que han fet que aflore fins i tot en mi, persona imparcial en el partit, una mica de nerviosisme i emoció en determinats moments. Reconéixer l´enorme sacrifici de l´Espanyol de Barcelona, que estic segur de que s´haguera emportat la copa si no fos per l´expulsió de Moisés Hurtado. Un digníssim rival.

Sens dubte, vull destacar al porter del Sevilla, valencià de socarrel (i de parla), Andreu Palop. M´atreviria a dir que la UEFA no l´ha guanyat el Sevilla, l´ha guanyat este xic a soles. Si ja en quarts de final va clavar un gol en el últim minut quan va pujar a rematar a l´estil d´aquell famós anunci de coca-cola i que li va donar la classificació: http://www.youtube.com/watch?v=PExFRbs1jLw , Hui ha contribuït de la millor manera possible a fer realitat que el seu equip repetisca títol. Ha parat 3 penaltis de 4 que li han llançat (què millor cosa li pot passar a un porter que ser l´heroi d´una final europea per haver detingut 3 penes màximes?), a més de mostrar-se ben segur durant tot l´encontre, sobretot en el complicat xut d´Albert Riera (jugador interessant).

No ens ha de sorprendre, la trajectòria d´aquest xic de l´Alcúdia és molt bona:

http://es.wikipedia.org/wiki/Andr%C3%A9s_Palop

http://www.youtube.com/watch?v=12c1WTds4fs

La professió de porter en el futbol sens dubte és la més difícil: una errada es pot criminalitzar per a sempre, però parades com aquestes t´eleven al lloc més alt i fan que sigues l´heroi i el protagonista indiscutible per a molta gent. En aquestos moments voldria ser Andreu Palop.