dissabte, 29 de setembre del 2007

Altra agressió sense resposta...


... Com veieu en la foto, dimecres de matinada, Santi Rosado, un regidor del BLOC a Mislata va patir una pallissa per part d´un grup de gent de l´extrema dreta espanyolista.

Segons la notícia (un poquet resumida) este home estava en l´Associació artística i musical de Mislata, quan van sentir que tres persones llançaven tres pedres al local. Ell i un altre van eixir i els van seguir per a identificar-los, fins que es van trobar en un grup més nombrós de "fatxes" com van dir ells, els quals van agredir a Santi Rosado que va haver de fugir i anar al centre de Salut per a que l´atengueren. Just després va anar a la comissària a denunciar els fets, i per a afegir un poc més de surrealisme a la situació, li van dir que no entenien el valencià, la qual cosa va fer que Santi haguera de redactar la denúncia per ell mateix. Cal afegir, que ja havia sigut amenaçat en fòrums d´España 2000, on també s´havien donat les seues dades, instant a que se li fera una visiteta, per la qual cosa va presentar una denúncia que no va ser admesa per la jutgessa.

Com veieu, les agressions a la gent valencianista i compromesa amb el País continua. Gent que patixen des de fa molts anys la violència d´aquestos grupúsculs, representada en agressions físiques o atacs a les seus. I no, no són fets puntuals... estan convertint-se en fets habituals, i el més trist és que sempre van acompanyats d´una vergonyosa impunitat per als agressors a més d´un nul ressó mediàtic. Quina ràbia i impotència, sentir fa poc segons el Govern Central, que les agressions patides per valencianistes el 5 de maig a València són culpa de l´entorn radical del nacionalisme valencià radical. Ara la culpa de que ens arreen per anar a uns concerts resulta que és nostra! Repetix : VERGONYÓS...

I ara jo dic...açò no és Kale Borroca? que els valencianistes hagen de suportar en moltes ocasions agressions feixistes? que hagen de vore com són atacades les seues seus mentre que els agressors continuen fent-ho amb total impunitat? que reben aquest tracte policial i judicial? Per cert, on està la famosa llei de partits per a ser aplicada en este moment a España 2000, eixe "gran partit defensor de los ardores patrios", un partit totalment xenòfob que no dubta a emprar la violència a la mínima ocasió que se li preste.

Açò ix en Campsnal nou - nodo? o és què sols s´agredix i s´amenaça a gent (la qual cosa condemne totalment) que s´identifica amb un projecte nacional que jo personalment respecte però no compartisc? Com veieu, hi ha una violència de la que s´ha d´informar, i altra la qual s´ha d´ocultar al coneixement de la societat...

A banda de dir en primer lloc que jo condemne qualsevol tipus de violència provinga de qui provinga, pense que hi ha diferents formes de mesurar les agressions. Si són produïdes contra els valencianistes, sabem de bestreta que es saldaran en una total impunitat per als agressors...Què ens ho mereixem? Hem de callar?

Sobretot Santi, (Encobert), company forer també de Valencianisme.com, enviar-te una forta abraçada i molts ànims, i sobretot una consigna: Les agressions d´aquesta gent no seran prou, no podran callar aquest sentiment tant bonic com és el de defensar i estimar la nostra Terra i la nostra cultura!

Salut i País!

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Totalment d'acord... És penós que hàgem d'aguantar totes estes agressions i que ells sempre n'isquen impunes. Que el dia 9 d'Octubre anem amb por a la manifestació perquè advertixen que hi estaran. Que no es puga manifestar rebuig a ells i a la seua manera d'actuar obertament per si passes a la seua llista negra. Tot això ens passa perquè ells són molts més que nosaltres, perquè ells se senten recolzats i nosaltres no. Si estigueren ells sols contra més gent com nosaltres, si ells visqueren per exemple a Euskal Herria, estic segura que no ho farien. I ens diuen covards a nosaltres...

Anònim ha dit...

Hola Agus, aquesta noticia que ens has donat en fa pensar fins on pot arribar tot aquest problema, que comença per la incultura de la gent, i acaba com en aquest cas, en urgencies. És molt vergonyós com tu dius, que haja impunitat, per aixó tenim que fer-li front, amb més ganes, per a que no torne a ocorrer. Besos!!
Marina

Anònim ha dit...

Es veritat, es lamentable, es penós... Pareix mentira... mira no se que dir...que em fan llàstima... no dels colps que l'han arreat, sino de la ignorancia de la gent.

Encara, avui, 30 anys després de les primeres eleccions democrátiques d'Espanya, no hem aconseguit superar el pasat tan negre que enfosqueix la historia d'aquest pais. Torna a pasar el de sempre, els extrems es toquen: per una banda els nostalgics de l'absolutisme fáscista, i per altre, l'extrema radical de l'esquerra (normalment nacionalistes, tot hi ha que dir-ho), però senyors i senyores, no ens confonem, enmig d'aquest cercle viciós, estem nosaltres, persones normal i corrents, com la víctima d'aquesta noticia que publica Agostí: gent que no vol altra cosa, que lluitar dignament i democràticament per els seus ideals, tan válids com qualsevol altres, però amb les mateixes regles de joc que tots hem d'acatar. Es per això, que des de la meua opinió hi ha que fer cara a aquesta gentola, que no es creguen que per pegar-li una pallisa a aquest company, s'acabarán les idees distintes a les de govenar amb el braç ferme i alçat. Eixa gent no es mereix res, ni tant, participar en les eleccions. Crec que la juventut tenim el deure de participar, de motivar a la gent, tinguen ideals distints o no, i fer vorer que es pot lluitar per les idees que cadascú tinga, ah! però en les regles de joc que tots sabem (siguen o no realment democràtiques, tema que segur que tractara Agostí amb la famosa LLei D'Hont.)
Visca la llibertat, i ánim Santi Rosado, estem amb tu! Els fascistes s'acabaran soles podem comvatir-los amb una sola eina: la ignorància ( perque ningú els vol)Visca la llibertat!


Northberth

Anònim ha dit...

Hi ha molt imbècil solt per ahí que encara es pensa que estem a l'edat de pedra. Gent que no te respecte per res i volen ser respetats. Gent que de conte parlar pega trompades amb bats de beisbol (com un caverícola amb un troç de tronc)... el que jo dic, gent que encara està en l'edat de pedra.

Anònim ha dit...

Em pareix patétic el comentari del primer anónim.

A vore, vols defensar la llibertat i soltes un comentari com "Si ells estigueren a Euskal Herria, açó no ho hagueren fet"??.

Crec que no tens ni idea d´allò que passa ahí dalt, ni idea del sentit de la paraula "llibertat" que pateixen a la comunitat autónoma basca, e intentar defensar el que ha passat segons el que es comenta en este post, i voler defensar-ho vomitant estes paraules.

M´ha paregut patétic...

Agostí Tiralí ha dit...

Home, la veritat és que la situació d´Euskadi jo tampoc la desitge a cap persona, ni a aquestos indesitjables. Ni la que s´ha viscut ací tampoc.

Aquestes persones, no ho hagueren fet allà dalt ni ho deurien de fer. Però quan es parla d´Euskadi,hem de ser clars i solidaris, s´ha de tenir en compte la manca de llibertat que patix molta gent, per una banda que els amenaça i extorsiona, que empra l´us de la força per a imposar els seus ideals. I cal cridar ben alt que siguen qui siguen els agressors o els agredits, que provinga d´on provinga la violència, l´amenaça, o el que siga, no pot ser justificable de cap manera.

I sí, es pot reconéixer que ú provablement està d´acord en el fons de l´assumpte que volen aquestos moviments. Però el fet d´utilitzar aquestos menyspreables mitjans per a aconseguir-ho crec que deslegitimen completament el fi que es pretén, perquè com sempre dic, l´argumentació, la moderació i el respecte a la resta crec que és el millor camí.

Salut i pau