dimarts, 21 d’abril del 2009

Ja tocava festa...i 2n aniversari

...Comencen les festes a l´Alcoià. Banyeres, Alcoi i Onil estan a tir de festes. De Banyeres de Mariola tinc arrels familiars i moltes anècdotes d´avantpassats. D´ Alcoi tinc també família, i sobretot una gran admiració. Com deia el gran Camilo Sesto, el meu cor és d´Alcoi. D´Onil, que voleu que vos diga...Ú no pot descriure ací en 5 minuts escassos el que sent pel seu poble, des de menut enyorat per la distància, i que en aquestes dades esdevé més especial que mai. Tinc moltes ganes de pujar, vore a tots els familiars i amics i viure la festa no sols amb desmesura sinó també amb sentiment. El de hui i el de demà, són uns dels dies més feliços de l´any. He rellegit els posts dels anteriors 21 d´abril, i és el que sent. Pegueu-li una ulladeta a l´arxiu, si teniu temps....

És també hui el dia que el meu blog complix el 2n aniversari. És sinònim de que ja comença a caminar fermament? No ho sé. Com he sentit dir, "poc a poc, que tinc la botifarra al foc". Vos deixe amb l´himne de Festes d´Alcoi, una peça que hui, a les 8 de la vesprada, interpretaran 20 bandes de música a la volta, a la Plaça d´Espanya de la capital de l´Alcoià. És un moment molt emotiu per als que estimem la festa. El nuc a la gola està garantit. M´agradaria posar-vos el pasdoble del III Centenari, himne oficial de les meues festes colivenques. No l´he trobat al goear. Aquell que el vullga, li´l mane per correu.

Salut i visca la festa!





L´himne prové de la marxa mora "El Sig", treta de la sarsuela "La Bella Zaida", composada per Gonzalo Barrachina (1869-1916). En 1917, com homenatge pòstum al mestre, fou declarada com a himne de la Festa de Moros i Cristians d´Alcoi amb la lletra composada pel periodista Eugenio Moltó i posteriorment traduïda al valencià pel poeta José Sanz Moya


Nostra festa ja


Cridant-nos està

Cridant està,

cridant està,

amb veu i alé que és vida

de tots és beneïda

beneïda.

Visca!. Visca!.

Llaor, llaor

per donar-te esplendor,

riu en l'esfera

la Primavera.

Llaor, llaor

per donar-te esplendor,

riu en l'esfera

la Primavera.

6 comentaris:

bunburry ha dit...

Amic Agostí, si tot va bé aniré per primera vegada a les festes d'Onil, així que espero poder veure't y xerrar una miqueta.

Pep Picó ha dit...

Felicitats per l'aniversari! No deixes d'escriure.
Que vagen molt bé les festes!

Sole ha dit...

eee!! que ganetes de festa!! encara que enguany no les disfrutaré tant...per la feina...però al menys el dia les fogueres, alguna retreta i el desfile no me'ls perd!! (i a veure si pot haver escaqueo el dia l'entrà...jajaj)

Festa festa festa!! iujuu!

Jordi Puig ha dit...

Eiiii, Agostí. Encantat d'haver-te conegut el cap de setmana.
Una abraçada des de la Safor. Passa-ho bé a les festes.

Jordi

Jordi ha dit...

És tendre però també viola la intimitat.

Una abraçada!

Rosella ha dit...

Jo també vinc de família alcoiana i cm a dolçainera et dic que no hi ha res més emocionant que baixar pel carrer sant nicolau tocant!

UNA ABRAÇADA DES DE L'HORTA NORD!

Rosella