diumenge, 26 d’abril del 2009

JUNTS PER LA MÚSICA...VA DE BO!


...Des que he tingut una consciència nacional diferent a l´espanyola, el 25 d´abril sempre ha significat per a mi el record de la més trista efemèride col.lectiva dels valencians com a poble. El mal d´Almansa que no s´atura en 1707, sinó que continua més vigent que mai. Dia de reivindicacions de les llibertats nacionals del País Valencià. També, una jornada que al meu poble, Onil, diem "d´entredanses", que són els dies anteriors a la festa de Moros i Cristians, on es ballen danses i les diferents comparses realitzen les seues retretes. Així, la connotació del 25 d´abril ha sigut contínuament negativa. Fins ahir...

Com ja sabeu, vaig acceptar la proposta d´anar dins la candidatura de Mª Carmen García, a les eleccions de Junta Directiva i Presidència de la Unió Musical de Benidorm, la meua estimada banda. Ho vaig fer atenent a un mer sentit de responsabilitat, conjugat amb la il.lusió i compromís amb la mateixa. Ha estat un any i mig de tensions, desencants i perquè no, de moltes satisfaccions personals i col.lectives. El mes d´abril ha sigut el súmmum. Tots hem patit, ens hem sacrificat de valent, per creure que el somni d´accedir a treballar per aquesta entitat era possible. Han hagut entrebancs, moments de pessimisme, altres de confiança, de germanor, de companyonia, de bon treball, de MÚSICA en majúscules...Però vam arribar al dia d´ahir amb la incertesa de que tot era possible, per la mancança de qualsevol sondeig electoral que no foren d´aquells realitzats de manera personal i no del tot fiables.

La vesprada d´ahir la recordaré com una de les més incòmodes, tenses i desesperants de ma vida. A la fi, vora a la mitja nit, i realitzat l´escrutini, el recompte dels vots emesos (989) va donar com a guanyadora a la meua candidatura encapçalada per Mª Carmen amb 618 vots front a aquella liderada per Juan Muñoz, que va obtindre 344. Van haver 2 vots en blanc i 25 nuls. En primer lloc, he d´agrair a Juan Muñoz la seua caballerositat i elegància acceptant la derrota i venint a donar-nos l´enhorabona. Tot un detall. Quant a nosaltres, ja vos ho podeu imaginar...des de traques, botelles de xampany, abraçades, besades, llàgrimes i com no...música en viu i en directe en la nostra seu i pels carrers propers. I hui, com a colofó un concert apoteòsic i divertit de la nostra Banda Juvenil. Quin futur tenim xè!

És hora d´assumir reptes, de potenciar les coses que van bé, de millorar i canviar aquelles que no tant, de crear noves iniciatives bones per a l´entitat. És hora de començar a cicatritzar una ferida que porta massa temps oberta en detriment del benefici de la Unió Musical. És moment de tranquil.litzar-se, de buscar sinèrgies tots plegats, de parlar, de mirar avant. No podem estar tota la vida així. Els músics no han de suposar un llast i una incomoditat que suportar pels altres companys. I a l´inrevés. Tot aquell que vullga tornar amb nosaltres, és benvingut. Li requerisc tant sols dos condicions: compromís i una actitud positiva que fomente el bon ambient entre tots nosaltres. No demane massa. Crec que tots ho podem assumir. A partir d´este punt, l´entendiment i el consens serà molt més fàcil. Demane també, que s´ens deixe treballar tranquil.lament i a poc a poc...

Tenim projecte i il.lusió. Tots junts ho podem aconseguir. Tots junts per la música.

Enhorabona MªCarmen. T´ho has merescut. Compta amb nosaltres.

Diuen que quan es guanyen unes eleccions s´ha de començar a treballar des del dia següent. Aneu a permetre´m que em bote eixa norma consuetudinària i políticament correcta. Me´n vaig uns dies al meu estimat poble, Onil, a les festes de Moros i Cristians. Ho necessite. Bones Festes!

Salut, UMB, País i Festes...

Notícia Diario Información

4 comentaris:

LOLI ha dit...

ola que tal estas

Eco Taronja ha dit...

Felicitats i que cundisca la faena.

Albert Miret Ballester ha dit...

Sòc un despistat de collons de mico. Enhorabona Agustí amic perquè sé que tots estos reptes els duràs a terme.

Jose Beteta ha dit...

Enhorabona! Ja sé qui m'ha de colocar en l'escola de música... jejeje :P