dimecres, 17 de juny del 2009

La Boda de Luis Alonso



Esta vesprada tinc examen d´orquestra de vent. Escric açò mentre faig un descanset, ja que tinc el llavi un poc carregat. M´he d´estudiar el paper de Fiscorn 1er de La Boda de Luis Alonso, una sarsuela composada per Gerónimo Giménez i estrenada en 1897 que personalment sempre m´ha paregut mel de romer. Segurament la conegueu. La Sarsuela, és un d´eixos gèneres pels quals val la pena tocar el fiscorn, i que justifica plenament la presència d´aquest instrument en l´agrupació bandística. Es requerix molta digitació, flexibilitat, lectura, picat i sobretot estil. Barreja molta melodia, passatges prestos, així com alguns solos que ben interpretats, fan que quedes com un rei.

Estic donant-me compte de que alguns passatges no ixen massa nets. Es nota un dèficit d´hores d´estudi. L´afinació crec que està més o menys correcta. La llengua no pica massa ràpid. Els mordentes queden un poc bruts i l´agilitat que requerixen algunes frases m´és impossible executar-la com a mi m´agradaria. Per a això, ja estan els clarinets, saxos, oboès i les flautes, xè!

Supose que aprovarem, sense massa nota, però amb la sensació de que ara mateix, la meua morrera no dóna per a més.

Escolteu-la que val molt la pena.

Salut!

5 comentaris:

Jordi ha dit...

Ieee tramposet! t'haurà eixit bé al final l'examen no? ;) ja provaré jo de fer alguna d'eixes

Anònim ha dit...

Ei Agus!!! He donat una volteta per ací... i res, que encara que ja hages fet l' examen... que tingues molta sort!

Ens veem prompte per Onil, eh?

PEPE.

laia ha dit...

La veritat és que està molt bé, però a tots ens ha costat les nostres hores d'estudi poder arribar a tocar eixes notetes curtes i ben picades a la velocitat que el mestre Salinas demana.
Espere que t'haja anat bé l'exàmen!

Sergi ha dit...

Hola Agostí, soc Sergi Pitarch periodista i autor del bloc www.canviemlarealitat.com. En estos moments estic fent un treball d'investigació per a l'Acadèmia Valenciana de la Llengua sobre la importància del la blocosfera en la difusió del valencià a internet. Estic fent un inventariatge de tots els blocs fets al País Valencià o per valencians i valencianes. En un futur passaré una enquesta a tots els blocaires per conèixer les seues motivacions. Si t'interessa col•laborar només hauries de contestar a l'enquesta que us passaré a tots en un futur. Però em faria falta un correu de contacte. Si vols més informació el meu correu spitarchtreballavl@gmail.com

amparo ha dit...

Hola Agostí!

Dir-te que quan era joveneta tocava el saxo alt en la Banda de Sella i que eixa peça l'hem tocada un sinfí de vegades.
El meu germà tocava -i toca- el fiscorn, i no és per res però, ell bordava la peça.
No m'agrada massa la Sarsuela, però esta peça és molt bona.

No res, espere que tu també l'hages bordada i que hages quedat com un rei.

Salut.