dimarts, 23 de juny del 2009

Manifestació contra el Pla Parcial Les Saleres (Sella)

Aquest dissabte 27 de juny a les 11 hores tindrà lloc a Sella (Marina Baixa) una manifestació contra el Pla Parcial Les Saleres, ja en fase d´ execució però a hores d´ ara paralitzat per la crisi de la rajola. Començarà a l´ entrada del poble i finalitzarà a l´ hora de dinar en la Font Major després d´ un matí d´ activitats. Ens trobem davant una de les tantes barbaritats urbanístiques perpetrades al nostre País, amb irregularitats en el procediment i sobretot amb una mancança de participació ciutadana i informació. Hi assistiré per convicció ecologista i compromís pels bons amics que he fet allà, i que en alguns casos han sigut directament afectats per les obres, perquè crec que el urbanisme ha de ser de consens, d´ interés general enlloc de privat, i sotmés a criteris de sostenibilitat i conveniència. Dir-se valencianista, per a mi significa estimar la nostra terra, en sentit material, en forma de rius, muntanyes, platges; així com oposar-se enèrgicament a tot intent de destruir i soterrar sota el ciment els nostres bonics paratges.


Sella és un poble costerut i acollidor que està situat en un indret idíl·lic, als peus del Divino com a preludi de la nostra enlairada Aitana, envoltat de turons i valls, amb nombroses fonts i rierols pels quals brollen les aigües aitàniques, netes i fredes. Haver fet colla allà, suposa per a mi recuperar parcialment unes arrels per part de la meua iaia paterna, que jo creia perdudes. Em sembla criminal cada volta que arribe, i de lluny albire aquesta barbaritat al costat mateix del poble. Fa poc vaig passejar per allà amb els amics Miquel i Marta i vaig poder comprovar in situ els despreniments de terra, la roïna execució i el gust en el cul que tenen alguns. No puc explicar-me la necessitat o conveniència d´ aquest Pla que segons el que he vist suposarà una pèrdua de valor afegit per al turisme, i d´ identitat tant paisatgística com sociològica. A banda, tal com ha ocorregut a moltes poblacions valencianes, els sucosos ingressos inicials per taxes i llicències que ajuden a traure els necessitats pressupostos anuals, poden traduir- se en despeses i costos insuportables deguts a la desproporció tributària pel baix nivell de densitat de població d´ aquestes zones (menys ingressos) i alhora un major requeriment de serveis d´ aigua, llum, neteja, clavegueram, la qual cosa endeuta més si cap, les malmeses arques municipals i hipoteca el futur i el progrés de tot un poble.


Malgrat l´ escàs temps que tinc pels maleïts exàmens, el dissabte estaré present. Vos deixe amb les reivindicacions del pamflet i unes quantes fotografies.

Salut i territori.



¿Per què ens manifestem?

· Per la falta de transparència, informació i participació en la urbanització de Saleres.

· Per la mala gestió de l’equip de govern en aquest assumpte.

· Perquè l´ equip de govern es gastarà 44.000 euros d’una subvenció, destinada al desenvolupament del municipi, per a enderrocar la casa del Cantó de Reis, cost que es va a comprometre a cobrir la urbanitzadora.

· Per el incompliment de les obligacions del urbanitzador que no ha acabat l’obra, restant els carrers tancats.

· Perquè ens oposem a que l’obra siga entregada al Ajuntament en estes condicions fins que s’ acabe i no es restaure paisatgísticament el entorn.

· Pel perill de despreniments i escorrenties que ens afecta a tots a causa de la mala execució de l’obra.

· Perquè estem en contra de la destrucció del nostre paisatge, un recurs històric, de tots el veïns de Sella i que dóna valor econòmic al poble.

· Perquè la urbanització no ha suposat cap benefici econòmic pel poble, però si molts costos i problemes.

· Perquè volem obrir a la participació ciutadana els processos de gestió municipal al nostre poble.








2 comentaris:

Anònim ha dit...

La verdad es que tienes toda la razón; Sella es de los pocos pueblos de la comarca que se ha salvado de la construcción desenfrenada, y ahora van a destrozar la hermosa vista que supone la llegada a Sella (parece que viajes al pasado)

Laia ha dit...

Eeh quina manera més bonica de descriure el poblet!
La veritat és que tenim una joia, i molta gent no ho sap apreciar, sinó que s'empenyen en fer-se amb ella.
S'agraeix molt que us mogueu des de fora de Sella per recolzar-nos. Gràcies