dimecres, 23 de setembre del 2009

Va de mocions...

Ahir va ploure a Benidorm. Com feia anys que no veia ploure. Probablement, algun creient ho atribuisca a un càstig de la divinitat, donat l´ espectacle tant mediocre i esperpèntic que s´ ha donat les últimes setmanes a Benidorm. La pluja però, no va impedir que el meu homònim Agustín Navarro accedira a l´ alcaldia després de la presentació de la tant polèmica i mediàtica moció de censura. No vaig assistir. Reconec que vaig perdre les ganes, i a més tenia massa faena. Però vaig tenir l´ ocasió d´ observar els resums televisius a l´ajuntament, on es trobaven alguns coneguts que actuaven com si foren hooligans d´ equips anglesos. Bé, de totes formes, he de dir que em vaig alegrar de vore-vos...

Portem tot l´estiu albirant la moció, des que el senyor Bañuls va abandonar la seua regidoria, i posteriorment va passar a ser no adscrit. A partir d´ací hi ha hagut un clima de tensions, d´acusacions que a mi m´ha avergonyit sincerament. Veig a un PP molt prepotent com si açò fóra el seu coto privat després de tants anys de majories absolutes i d´amiguismes. Per contra, veig a un PSOE que amb l´excusa de l´ endeutament (que el patisc indirectament) i la ingovernabilitat (que en gran mesura la hi ha), camufla un ànim de revenja per aquella moció de l´any 91 que va possibilitar l´accés de Zaplana a l´alcaldia.

He tingut contactes amb el grup socialista i amb molts militants amics (fins i tot els pares de Leire Pajín van ser els meus mestres) pel fet de ser directiu de la Unió Musical, i deixant a banda les qüestions personals, i sent extremadament agosarat no els veig nivell ni capacitat per a ser l´alternativa de govern a aquesta “especial ciutat”. A més de les moltes diferències en les qüestions nacionals i fins i tot socials, no m´inspiren gaire confiança política per a dirigir aquest ajuntament. Probablement, siga qüestió de feeling, com deia Pep Guardiola. Fins a aquest estiu, he vist una política municipal avorrida, marcada en gran part per l´acomodament que facilita el bipartidisme i tanta majoria absoluta. Trobava a faltar més veus dins del consistori, principalment la del valencianisme polític i de progrés.


La tornada de Bañuls com a independent (recordem el seu passat, certament lligat al BLOC al 2003) la valore negativament. Sent sincer, no tinc el plaer de conéixer-lo ni tampoc massa opinió política sobre ell. L´he vist sempre amb massa aspiracions polítiques, que m´agradaria pensar que són de bona fe, per la seua estima a Benidorm. Recorde amb inexactitud, com una volta fa uns anys va abocar en un plenari un cabàs de terra de la Partida d´Armanello en la cadira de l´alcalde Pérez Devesa, per afectar-li als seus interessos o als de familiars, no recorde bé. Em va sorprendre que tornaren a confiar en ell i em consta que han passat d´ell fins al cul. Dit això, no puc deixar de criticar que aprofite la seua acta com a regidor triat per unes sigles, en lloc de deixar-la a un altre, ser coherent i començar de nou. Probablement, la seua carrera política s´haja acabat ací. No sé si seria convenient, per part del BLOC tornar a sondejar-lo per a una probable coalició.

Sent objectiu, no veig gens bé la moció, i així ho he fet saber a tot aquell que m´ho ha preguntat. La situació actual és esperpèntica. Uns concejals socialistes que es donen de baixa del partit (amb el recolzament de l´agrupació local) per salvar el cul i voler deixar lliure de pecat a una organització i els seus dirigents, per a tornar un temps després (amics militants socialistes dixerunt). Allò que uns han criticat ho fan altres, que al seu torn ja van bramar en altres mocions patides, airejant la seua castedat. Uns fets, que per damunt de partidismes, van en contra de l´ ètica política més elemental. Tot açò, a mi em desil·lusiona, i em demostra la necessitat d´una regeneració democràtica urgent, començant per l´ajuntament de la meua ciutat i amb l´extensió que vosaltres vullgueu donar-li. Regeneració que ha de començar pel PPSOE.

En tot cas, i atenent al consuetudinari marge de confiança, li desitge al nou govern municipal molta sort i tranquil·litat durant aquestos pròxims 20 mesos. I a 2011 vorem que passa...

4 comentaris:

miquel ha dit...

Pos tota la rao tens amic Agosti. Aunque jo en que tiren al PP de Benidorm aquestos 20 mesos em comforme, A vore si el Bloc te le clau del teu poble les properes eleccions!au

Glò ha dit...

Hola Agostinet, ací, a llegir el teu anàlisi d'allò que ha ocorregut, i com és natural hi hi ha coses en què estic d'acord i en les que no...
Però vaig més enllà en les reflexions...

Què té Bañuls que en tots els partits de Benidorm ha estat?
Com recriminar al PP, PSOE o al BLOG?, si de tots ha format llesta part o consens?
Jo crec que açò es mereix una anàlisi molt, molt més profund...

Sempre parle des de la ignorància, perquè no estic molt posada en la trajectòria d'este senyor...Però, quan comencen a contar-me la seua trajectòria m'emporte les mans al cap...com és possible que rodant, rodant...només ara se li cride trànsfuga?...si ha sigut capaç de passar per totes les agrupacions amb el beneplàcit de l'esquerra més progressista a la dreta més dura?.

Ja em contestes que segur que tu , sent el teu poble,saps més que jo...
B7s i encantada de llegir-te.

Agostí Tiralí ha dit...

Hola Sótano! Un plaer que em comentes deveres. Estic devanit i tot!

En primer lloc, jo no estic massa posat. Mai he sentit un interés extrem per Benidorm, perquè les meues arrels i preferències han estat sempre en altres llocs. Però duc tota la vida vivint ací, i al final aquesta ciutat et guanya l´apreci, i per descomptat la preocupació.

Lamente si l´anàlisi t´ha semblat partidista. Jo sóc militant del BLOC i no puc abstraure´m al 100%, però intente sempre fer prevaldre l´autonomia personal.

Bañuls el que té, crec jo és molta vocació política. Moltes ganes de dedicar-se a tot açò. Com no el conec, no puc dir a ciència certa si és de bona fe o per interés. Va començar amb el PP però per discrepàncies urbanístiques que afectaven a terrenys seus i de la seua família en l´horta de Benidorm, va abandonar el partit.

Com es veu que li agradava la política i veia que tenia cert suport, va decidir muntar una marca que es dia Iniciativa Independiente. La política extraconsistorial és molt dura, cansada, poc visible, i gens profitosa. Tal volta per açò, juntament amb la seua amistat amb el candidat del BLOC, allà pel 2003 van decidir formalitzar una coalició entre aquestos dos partits per a aglutinar i intentar arribar a l´espai autòcton, que ací anomenen "del poble", i així palesar consegüentment una tercera força independent i equidistant dels dos grans partits. Jo era jovenet, i ho vaig vore bé. Van obtindre vora 1000 vots (xifra genys menyspreable) que tanmateix no els va permetre aconseguir una acta de regidor.

Les relacions amb el BLOC s´acaben ací, tot i que l´home ha manifestat en certes ocasions sentiments valencianistes, que curiosament compartixen una bona part de l´empresariat hostaler d´ací de Benidorm. Eixa és una de les raons també per les quals se´l va sondejar en el seu dia.

Una volta mort l´anterior alcalde Pérez Devesa amb el que tenia discrepàncies, torna a ingressar al PP que per a 2007 el posa en llocs d´eixida de la llista, preveent que puga arrastrar vots. Ix com a regidor, i la resta ja ho he contat.

Trànsfuga literalment, sols ho és ara, ja que ha abandonat el grup polític pel qual va ser escollit sense deixar l´acta de regidor. Abans no ho era. Cap a 2003 jo crec que no hi havia tants motius per a desconfiar d´ell com ara, per això jo no sé si voria amb bons ulls que el Bloc tornara a intentar formalitzar una coalició amb Iniciativa Benidorm.

Vorem què passa...

Salutacions!

Glò ha dit...

"La política extraconsistorial és molt dura, cansada, poc visible, i gens profitosa."
Que m'ho diguen a mi ajajajaja.


Només per eixa frase val la pena haver comentat.
Ara ja sé un poc més i estem d'acord en el bàsic, i com diu Miquel, només per veure al PP fora durant 20 mesos , ja val la pena..., però no per veure a ells fora, sinó per veure si els socialistes són capaços de demostrar la seua capacitat de gestió i el seu "talante" amb algú com Bañuls, és a dir si no se'ls va de les mans la "coalició" com amb el Bloc i amb el PP, perquè d'ací ve el meu dubte...Només hi ha discrepàncies quan afecten els seus terrenys i quan afecte la seua moral (posem per exemple la llei de l'avortament) llavors què farà amb el PSPV?.

Per això m'al·lucina tant este senyor... em dius que per amistat amb el Bloc aconseguix una coalició...Però...grans amics tinc en el PP (ja veus) i quan en les últimes locals em van proposar formar part de la llista de Sella pel PP, ens vam riure tots moooolt a casa...les amistats són per a altres coses...No entenc res, abandona la coalició quan es mor P.Devesa...com si mort el gos s'acabara la ràbia (com s'ha demostrat, no ha sigut així)...no sé Agustín...els socialistes de Benidorm supose que sabran el que fan...Jo crec que el seu "eslabón" més dèbil és Bañuls, com també ho era del PP i amb el Bloc...i què si Fenoll abandona es plantejaria tornar al PP? com tu dius...jo tampoc veuria amb bons ulls una altra coalició amb el Bloc...És com esperar les notes d'un examen que t'ha eixit fatal...

Salut i molt bé això d'integrar-te a tocar en l'Aurora ¡