dilluns, 28 de maig del 2007

Horitzó 2011!

Per a molts valencians, ahir dia 27 de maig, era el gran dia. Un dia que esperàvem des de feia 4 anys i en el que teníem dipositades totes les esperances de canvi. Malauradament, vam rebre una patada al fetge, i els resultats van ser encara molt pitjor del que haguérem considerat com acceptable.

No puc dir que estic enfadat. Allò que el poble decidix és digne de tot respecte i cal assumir-ho com a bon demòcrata. El que sí estic és molt decebut. Pitjor que si m´haguera deixat la novia (novia...això que és?). Però des d´ací la meua sincera felicitació a tots aquells que llegiu açò de volta en quant i que creguereu que el PP era la millor opció. Els valencianistes, sabem perdre molt bé...Duem 300 anys de derrota en derrota. Podrien llevar-li el títol honorífic del "pupas" a l´Atleti de Madrid i que ens el donen a nosaltres. El que sí és lloable és que després de tants anys de desfetes, vergonyes i decepcions, encara restem valencians que creiem en el País. I seguirem treballant amb il.lusió per al 2011.

Com bé sabreu tots el PP va traure una majoria absoluta ampla. No puc explicar-vos exactament el que ha passat, no vull ser agossarat tenint en compte la meua inexperiència, però pareix que a este país venen més els grans esdeveniments que les mancances socials (les dues coses son compatibles), que volem càrrecs permissius amb la corrupció, especulació, destrucció del territori, que ataquen la llibertat d´expressió i manipulen la televisió pública, entre altres coses.

No obstant, i una cosa que em posa de mala llet, és que aquestes eleccions han sigut vistes per moltíssima gent com les primàries de les de l´any que ve i no com unes autonòmiques, on realment el que està en joc és el nostre País i no qüestions com "de Juana Chaos" o "Eta". També deiem que la participació era fonamental. Doncs sí ha sigut fonamental per al PP ja que els seus votants sempre acudixen en massa a votar, mentre que molts "progres bohemios" s´han quedat a casa lamentant-se de bestreta de la victòria del PP i no han anat a votar. Frases com "la política és una merda", "si van a guanyar de totes formes", "tots són igual" resumixen el fet que una bossa important de votants s´haja abstés. Ahí teniu el resultat. 4 anyets més...

Seria injust tirar la culpa a tots aquestos sense esmentar les altres dos forces representades a l´hemicicle valencià. Així el Pspv ha patit una estrepitosa "batacà". No han sabut convéncer de que era l´opció real de canvi. I fins i tot jo, que vaig vore en Pla un futur president, que ha sigut ja prou derrotat, deuria de retirar-se de la política i com a molt ser un regidor més en Albaida, el seu poble.

I Compromís pel País Valencià? Alguns parlaven de fins a 15 diputats!!! Realment va ser l´opció que em va il.lusionar tant a mi com a molta gent i que s´ha quedat en paper mullat. No s´ha aconseguit aglutinar en un mateix projecte al votant d´esquerres i nacionalista. Per què? Cal analitzar-ho. Supose que hi ha hagut gent simpatitzant dels dos partits que no podia veure a l´altre, que s´ha produït una abstenció alta, que no ha arribat el missatge . Sobretot és destacable el baixó continuat d´Eu que està tocada de mort. Quant al Bloc, doncs un sabor agredolç, però més agre que dolç. És motiu d´alegria que després de tants anys puguem contar amb dos diputats nacionalistes (Morera i Pañella) amb els que la nostra veu espere que siga representada. No obstant també hem de dir que més que la representació s´esperava el canvi a la Generalitat. També a les municipals ha patit una lleu baixada de votants.

Ja s´escolta a la gent demanar una unió total nacionalista a l´estil de Nafarroa Bai que ha arrasat en les eleccions de Navarra. Pot ser eixe siga el camí. Mentre, queden 4 anys més d´espera, ferma oposició i treball per a que la societat valenciana se n´adone als pròxims comicis autonòmics que cal el canvi. Ànim a tots valents!

Salut i País

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Ja tio, quin remeï, la gent es tonta i ja està, encara que el PP pose en un gran paper que roba y destrueix la vida dels ciutadans, es sap que per a ells encara seguirá sent el seu partit, normal, els que han votat al PP viuen en la secta, encara que m'alegra veure que n'hi ha gent com tú que aclama al bloc.

Visca el Bloc!!, abaix el PP!!

En Muntaner ha dit...

Hola company,

Ens cal molta autocrítica.

No podem seguir lamentant-nos-en sinó que hem de treballar de valent pel nostre país.

Salut!

Anònim ha dit...

Agus, aquest any no hem tingut sort dolçor, però això no ens furtarà l`esperança de seguir lluitant, per la nostra terra i els seus habitants. Objectiu 2011!!! Tenim que fer força!!!
Besets
Terreta

Anònim ha dit...

Mr. Progre Bohemi:

Si es de veres que la baixa participacio ha tingut molta a veure amb la reeleccio del "gerent-de-les-funeraries" Camps i de Rita (aka. oa oa oa, rajoy a la moncloa) Barberà pero especialmente em sorprenc de la tornada del pparia alperi. Des de la meva posicio incomodament comoda per a gent compromesa ( ho admiteix soc un gos) no arribe a analitzar com, despres de presentar a alperi com la representacio al segle xxi del mefistofeles del faust de goethe ha renovat la seva majoria. ( Pot ser per la campanya evax de l'andreu...alacant fina limpia y segura...). De totes maneres, i actuant com advocat del demoni...no tindrien que plantejar-se els politics una pregunta sobre perque nosaltres, el abstencionistes, continuem passant de la cara de la majoria d'ells? No amague les meves simpaties cap a l'esquerra pero, no sera l'hora de demanar eixa mica mes, eixa mica indescriptible i eterea pero amb la suficient consistencia com per a movilitzar-nos?
En fi, pessimistament ho admitisc...politics i progres bohemis...res bo pot eixir

(Un idealista acorralat) Salut!!!!

Anònim ha dit...

Agostí pareix ser que no em tingut molta sort en aquestes eleccions...
Lo mes greu per mi es que ací en Onil
no tenim ninguna representació dels valencians a l'ajuntament.....
El nostre amic Galvany es queda fora de les regiduries (a l'opocició) i tindrem durant cuatre anyets un ajuntamen governat unicament per eixe partit politic que tan poquet mos agrada....
Lo pijor de tot es que lo que volen fer al poble, no es lo que el poble nececita....
El poble nececita cultura, benestar, treball, netetja...
No nececita camps de golf, urbanitzacions, hotels en picina a la teulada.....
Podria estar així tot el sant dia, doncs, ja saps que la majoria del poble es la que te la paraula....
¿S'arrepentiran o no de lo que han triat...?
R E S I G N A C I Ó